-Openbare verkoop van afgedankt materiaal-Viering zestigjarigen 1953-Nieuwe inrichting verhoogt veiligheid op speelterrein Ekelenberg-Verharde berm zorgt voor meer parkeerplaatsen aan BLOSO-centrum.

Verharde berm zorgt voor meer parkeerplaatsen aan BLOSO-centrum
Het college keurt het ontwerp goed voor het verharden van de berm in de Vorselaarsebaan, naast het parkeerterrein van het BLOSO-centrum. Tijdens evenementen parkeren bezoekers hun wagen vaak op de onverharde berm die hierdoor beschadigd raakt. Door de berm te verharden met grasdals, krijgt het gras de kans om te groeien en ligt de berm er properder bij.

Automobilisten kunnen er tijdens piekmomenten probleemloos hun wagen parkeren. Na overleg met De Lijn maakt het stadsbestuur van de gelegenheid gebruik om de belbushalte te verhuizen naar de inrit van het parkeerterrein. De halte wordt verhard met betontegels en er komt een beugel om de wachtende reizigers te beschermen.

Viering zestigjarigen 1953
Het stadsbestuur nodigt alle zestigjarigen uit die in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven wonen. Iedereen die in 1953 werd geboren, is op zaterdag 26 oktober om 18 uur welkom op de receptie in de Lakenhal.

Nieuwe inrichting verhoogt veiligheid op speelterrein Ekelenberg
Het stadsbestuur zorgt voor de verdere inrichting van het nieuwe speelterrein op Ekelenberg. Op het terrein bevindt zich een wadi, een laaggelegen gebied waar het regenwater zich bij overvloedige regenval verzamelt.

De aanplanting van gele lis zorgt voor een veilige scheiding tussen het speelterrein en de wadi. Rond de wadi komt een rietzoom van twee meter breed tot tegen de straat. Op het deel van het terrein tussen de wadi en het voetbalveld legt het stadsbestuur speelheuvels aan. De haag die het voetbalveld en de speeltuin van de straat afschermt, blijft behouden. De werkzaamheden starten begin maart.

Openbare verkoop van afgedankt materiaal
Op donderdag 4 april houdt de stad haar jaarlijkse openbare verkoop van fietsen, bromfietsen, auto’s, oude machines en ander materiaal. De verkoop vindt plaats in de Stedelijke Werkplaats (Hemeldonk 8).
U kunt de goederen bekijken vanaf 12.30 uur. De openbare verkoop start om 13 uur